Soort: Sarcococca confusa

keuze: 1 resultaten

Sarcococca confusa

  • Nederlandse benaming

    Vleesbes; Zoete buxus
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Buxaceae
  • Herkomst

    West-China

Informatie over Sarcococca confusa

Sarcococca confusa wordt in het Nederlands ook wel de vleesbes genoemd. De volledig winterharde en groenblijvende heester heeft wat weg van de buxus. Het verschil zit hem in het grotere blad. De Sarcococca confusa heeft een bossige en brede vorm.


Gewasgroep

Sarcococca confusa behoort tot de Buxaceae (buxusfamilie).


Plantkenmerken

In februari en maart bloeit deze heester. Hij heeft roomwitte geurende bloemen, deze bloemetjes zijn meeldraden van de mannelijke bloemen. Het is een redelijk onopvallende bloei. Daarentegen ontstaan er na de bloei rode besjes die later zwart verkleuren. De zwarte glimmende vleesbesjes zijn wel goed zichtbaar. De bladeren hebben een donkergroene kleuren en zijn glanzend. Ze zijn gepunt en hebben een elliptische vorm. De kleine heester is groenblijvend en daardoor erg geschikt om de tuin wat kleur te geven in de winter, daarnaast is hij ook winterhard.


Groeiplaats en onderhoud

De plant staat bij voorkeur op een humusrijke en waterdoorlatende grond. Het liefste op een plek met schaduw of halfschaduw. Plant de Sarcococca confusa op een beschutte en warme plek, hij kan ook zon verdragen. Het is een makkelijke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Snoei is eventueel mogelijk na de bloei, echter is het niet noodzakelijk. Wel is het raadzaam om in het voorjaar wat organische mest toe te voegen en te zorgen dat de grond niet teveel uitdroogt. De Sarcococca confusa wordt regelmatig toegepast als losgroeiend haagje of groenblijvende bodembedekker vanwege de brede groei. Ook kan hij gebruikt worden om smalle stroken in de tuin op te vullen. De struik is geschikt voor zowel grote als kleine tuinen.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...