Soort: Tetradium daniellii

keuze: 1 resultaten

Tetradium daniellii

  • Nederlandse benaming

    Bijenboom
  • Gewasgroep

    Bomen
  • Familie

    Rutaceae
  • Herkomst

    Noord-China; Korea

Bijenmagneet bij uitstek

Informatie over Tetradium daniellii

Bijenparadijs

Tetradium daniellii is zo’n boom die zijn naam alle eer aan doet. Hij bloeit namelijk uitbundig maar doet dat pas in de maanden juli-augustus. In die periode zijn de bijenvolken vrijwel op volle sterkte en is er niet alleen veel nectar nodig, er is dan ook genoeg personeel aanwezig om dat te verzamelen. En laat die bijenboom nou niet alleen veel nectar bieden maar ook nog eens nectar die topkwaliteit honing oplevert! En dat is dan weer van groot belang voor de gezondheid van de winterbijen.


Praktische boom

De bijenboom wordt niet per se heel hoog maar heeft een relatief brede kroon. Hij geeft de voorkeur aan zonnige plek maar halfschaduw kan ook, is vrij goed winterhard maar verdraagt geen verharding. Niet in het tegel- of klinkerwerk plaatsen dus. Naast zijn cruciale rol als leverancier van nectar is hij drachtplant voor bijen en hommels en waardplant voor vlinders. Na circa vier jaar begint zijn bloei, meestal staat hij dan nog bij ons op de kwekerij zodat jij niet hoeft te wachten en jij een reeds bloeiende bijenboom koopt. Tot slot hoeft deze boom niet te worden gesnoeid. Je hoeft alleen eventuele dode takken weg te nemen, dat scheelt weer.

Wie de biodiversiteit in het algemeen en de bijen in het bijzonder een warm hart toedraagt, zet zo’n schitterende, geurige bijenboom gewoon in de tuin: planten dus!

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...