Soort: Tilia mandshurica

keuze: 1 resultaten

Tilia mandshurica

  • Nederlandse benaming

    Linde
  • Gewasgroep

    Bomen
  • Familie

    Malvaceae
  • Herkomst

    China; Japan; Korea; Siberië

Informatie over Tilia mandshurica

Tilia mandshurica is een grote Tilia soort met een variatie van bladgroottes. De kroon is halfopen en heeft een rondvormige groei. Deze soort valt onder de Malvaceae familie en wordt ongeveer 15 á 20 meter hoog. De Tilia mandshurica heeft een hartvormig tot ovaal blad in een heldergroene kleur, wat in de herfst naar een gele kleur verkleurd. In juli verschijnt er een crèmebruinige behaarde bloesem aan de boom. Deze bloesem zorgt voor een tuin met een hoge biodiversiteit, aangezien deze voor bijen en vlinders erg aantrekkelijk is.


Gewasgroep en herkomst

Tilia mandshurica valt onder de ‘Malvaceae’ familie oftewel de kaasjeskruidfamilie.
Deze soort kennen we in de Nederlandse benaming ook wel als de linde. De Tilia mandshurica heeft zijn herkomst in Azië, om precies te zijn in de Chinese regio Mantsjoerije.


Plantkenmerken

De Tilia mandshurica is een grote Tilia soort en is daarom het beste geschikt voor een grote tuin. De boom staat het liefste op een plek in de zon of halfschaduw. Hij is goed winterhard en is te planten in vrijwel elke grondsoort, dus zand- leem- en kleigrond. Deze soort kan goed tegen een plekje in de wind en een plek in verharding. De boom is gewoonlijk niet giftig voor mens of dier, waardoor hij ook geschikt is om aan te planten in een weide. Aan de boom verschijnen in juli bruinkleurige bloesems, deze bloesem is erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders. De boom is tolerant voor bladluis, waardoor hij niet druipt of plakt.


Toepassing en nazorg

De Tilia mandshurica is geschikt voor brede straten, parken, pleinen en grote tuinen. De eerste twee groeiseizoenen heeft de boom genoeg water nodig, wekelijks één grote gift. Bekijk hier onze instructievideo over water geven.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...