Soort: Zingiber mioga

keuze: 1 resultaten

Zingiber mioga

  • Nederlandse benaming

    Japanse gember
  • Gewasgroep

    Vaste planten
  • Familie

    Zingiberaceae


Informatie over Zingiber mioga

Zingiber mioga wordt ook wel de Japanse gember genoemd. 


Gewasgroep en herkomst

Oorspronkelijk komt deze plant uit Oost-Azië. Denk hierbij aan verwilderde voedselbossen in Japan. Ze staan het liefste op schaduwrijke plekken die niet te nat zijn. Het klimaat in de bossen is vergelijkbaar met de bossen in Nederland. Deze plant is geschikt om te telen in West-Europa. De Japanse Gember behoort tot de familie van de Zingiberaceae. De gemberfamilie is groot. In het geslacht Zingiber is ook de echte gember te vinden. Deze soort is de enige die winterhard is.


Plantkenmerken

De plant heeft een tropische uitstraling en is alsnog volledig winterhard. Bovendien is de plant ook nog eetbaar. In de nazomer vormt de Zingiber mioga bloemen. De lichtgele bloemen zijn verstopt onderaan de stengel op de grond. Als de bloemen nog niet open zijn kun je ze gebruiken in wok-gerechten. De smaak is zachter dan de echte gember. De wortels en knollen kun je niet gebruiken en zijn zelfs giftig.


Groeiplaats en onderhoud

Het is belangrijk dat de bodem bestaat uit voedzame en goed doorlatende grond. Daarnaast staat de Japanse gember het liefste op een schaduwrijke plek. Vooral om de boom te beschermen tegen de brandende middagzon.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...